Objavljena izdanja

Krunoslav Grgić:
VEČERNJA MISAKrunoslav Grgić je rođen u Osijeku 1743. godine. Od ranog djetinjstva živi u Puli. Tu se školovao i proveo radni vijek, ali je godinama, iz profesionalnih razloga, boravio u raznim mjestima u domovini i u svijetu.

Poezijom se bavi od gimnazijskih dana. Objavljivao je u srednjoškolskom listu "Istarski borac" i u časopisu "Istarski mozaik", povremeno u kulturnoj rubrici Glasa Istre.

Izbor svojih starih i novijih pjesama objavio je u svojoj prvoj knjizi 2007. godine (Suhi med, Arsenal design, Pula, 2007.).

"Večernja misa" Grgićeva je druga knjiga. U njoj donosi izbor svojih novih pjesama.

Željko Karninčić:
PULSKE ELEGIJEŽeljko Karninčić je rođen u Splitu 1941. godine. Završio je gimnaziju u Puli 1961., neko vrijeme studirao na Višoj pedagoškoj školi u Puli i na Višoj pomorskoj školi u Rijeci. Godine 1963. odlazi iz Jugoslavije. Na Tehničkom univerzitetu u Braunscheweigu 1973. godine završio je studij arhitekture. Nakon toga više je godina radio u Italiji, Saudijskoj Arabiji, Egiptu, pa ponovo u Njemačkoj, gdje je surađivao s velikim njemačkim građevinskim poduzećima i istaknutim britanskim i njemačkim arhitektima. Radio je na promociji arhitekture Michelangela, izlagao zajedno s drugim kiparima i slikarima u mnogim mjestima, od Bochuna i Düsseldorfa, do Frankfurta na Maini. I dalje slika (uglavnom akvarele) i djeluje kao samostalni arhitekt. Posljednjih godina brine o starim građevinama, surađujući s organizacijama koje brinu o zaštiti i obnovi starih objekata.

U rujnu 2010. godine na izložbi u Gradskoj knjižnici u Puli izložio je dvadesetak akvarela i plastika.

U ovoj knjizi prvi put objavljuje nekoliko eseja u kojima tematizira sjećanja iz svog djetinjstva i mladosti provedene u Puli.